Павло Клімкін відбив критику Мінська: Росія і Білорусь мають спільні «чорні списки»

14:45, 02.11.2018
Павло Клімкін відбив критику Мінська: Росія і Білорусь мають спільні «чорні списки»

Павло Клімкін нагадав, що в Білорусі вже мали місце випадки викрадення українських громадян, зокрема затримання журналістів (фото: facebook.com/pavloklimkin.ua)

Мандрівка до Білорусі не є потенційно небезпечною для кожного із громадян України, проте вони мають зважати на ризики.
 
Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час виступу у Львові.
 
"Нещодавно я розповів польській газеті Rzeczpospolita про потенційну небезпеку перебування у Білорусі. Хоча білоруське МЗС мене розкритикувало, проте я чітко аргументую свою позицію і наголошую, що у країні діють російські спецслужби. Білоруські і російські спецслужби мають спільний чорний список громадян інших держав", - передає його слова "Європейська правда".
 
Міністр нагадав, що в Білорусі вже мали місце випадки викрадення українських громадян, зокрема затримання журналістів.
 
"Українські журналісти перед поїздкою туди попереджають МЗС і попередньо просять допомоги. Затримують навіть митців, зокрема такий випадок траплявся і з Сергієм Жаданом", - додав очільник українського зовнішньополітичного відомства.
 
Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita сказав, що перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним - адже там діють владні структури Росії.
 
Тим більше, минулого року з'ясувалося, що Росія та Білорусь мають спільний чорний список з 300 тисяч українцівяким заборонений в'їзд на їх територію.