Авіакатастрофа в Індонезії: з дна моря поблизу Яви підняли всі «чорні ящики»

13:49, 02.11.2018
Авіакатастрофа в Індонезії: з дна моря поблизу Яви підняли всі «чорні ящики»

Індонезійські військові заявили, що змогли визначити приблизне місце, де може лежати затонулий після падіння літак (фото: AP)

Індонезійські рятувальники відзвітували про підняття усіх «чорних ящиків» авіалайнера Boeing 737, який впав на дно Яванського моря і у якому загинуло 189 осіб.
 
Попередній звіт щодо ймовірних причин катастрофи опублікують протягом місяця, запевнив слідчий Комітету по забезпеченню безпеки на транспорті Суріо Вібово, передає ТАСС з посиланням на портал Detik.
 
"За законом нам дається один рік для розслідування причин катастрофи, крім того, протягом одного місяця повинен бути підготовлений попередній звіт", - заявив слідчий.
 
Перший "чорний ящик" було доправлено до лабораторії Комітету із гарантування безпеки на транспорті ввечері 1 листопада; фахівці вже почали його розшифровку.
 
За словами керівника цього відомства Соєрджанто Таджахоно, процес займе один-два тижні, після чого можна буде робити попередні висновки про причини катастрофи.
 
При цьому операція з пошуку в Яванському морі корпусу авіалайнера індонезійської авіакомпанії Lion Air Boeing 737 завершилася успіхом - індонезійські військові заявили, що змогли визначити приблизне місце, де може лежати затонулий після падіння літак.
 
Він впав у воду в районі острова Ява. На борту перебувало 189 пасажирів і членів екіпажу. Громадян України серед них не було. Пізніше рятувальникам вдалося витягти частину уламків хвостовій частині літака і тіла десяти загиблих пасажирів. В офіційних органах Індонезії підтвердили відсутність живих в авіакатастрофі.
 
Як писала "УМ", авіакомпанія Lion Air у міжнародних рейтингах безпеки займає одне з останніх місць.