Росія переселила в окупований Крим вже 108 тисяч своїх громадян

13:16, 31.10.2018
Росія переселила в окупований Крим вже 108 тисяч своїх громадян

Росія ігнорує наказ Міжнародного суду ООН про ліквідацію расової дискримінації (фото: телеканал ATR)

Росія перемістила для постійного проживання на окупований Крим 108 тисяч російських громадян, щоб змінити на півострові демографічний склад населення.
 
Про це заявив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН, повідомляє представництво України при ООН у Facebook.
 
"Впродовж 2014-2017 років 108 тисяч людей переміщено з Російської Федерації в Крим і Севастополь. Що це, якщо не цілеспрямована політика на зміну демографічного складу регіону?" - сказав Єльченко.
 
За його словами, Росія ігнорує наказ Міжнародного суду ООН про ліквідацію расової дискримінації.
 
Зокрема, Москва продовжує зберігати свою заборону на Меджліс, а кількість студентів, що навчається українською мовою зменшилася з понад 13 тисяч у 2013-2014 академічному році до 172 осіб у 2017-2018 році.
 
Зауважимо, Росія переселяє в Крим людей навіть з найвіддаленіших куточків півночі і сходу своєї території.
 
Як повідомляють джерела "України молодої" на півострові, в окупований Крим росіяни їдуть жити з Мурманська, Хабаровська, Благовєщенська, Владивостока, Чувашії, Мордовії, бо їм "запропонували роботу".
 
При цьому самим кримчанам знайти роботу на півострові досить нелегко, а місцеві підприємці скаржаться, що Москва монополізує весь бізнес.