Юлія Тимошенко створює «воєнний кабінет», критикуючи наближення армії до НАТО

18:29, 30.10.2018
Юлія Тимошенко створює «воєнний кабінет», критикуючи наближення армії до НАТО

Юлія Тимошенко хоче позиватися в суд ООН до Росії, щоб відшкодувати збитки за війну на Донбасі (фото: Українська правда)

Очільниця партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час чергового форуму "Новий курс України" повідомила про формування "воєнного кабінету" та розкритикувала реформи в армії, які сприяють введенню "стандартів НАТО" в армії.

"Воєнний кабінет" Юлії Тимошенко буде займатися розробкою "стратегії миру".

Очолить його уродженець Криму Андрій Сенченко, народний депутат у 2006-2014 роках. Він з 11 березня до 23 серпня 2014 року був т.в.о. заступника глави Адміністрації президента. Серед його заслуг цих часів - переговори із визволення близько 40 заручників в окупованому Криму. Згодом він був головою тимчасової слідчої комісії із розслідувань причин Іловайської трагедії. Комісія під керівництвом Андрія Сенченка поклала відповідальність за неї на Петра Порошенка та вище армійське керівництво.

Юлія Тимошенко розкритикувала воєнну доктрину президента Петра Порошенка, зазначивши, що вона потребує серйозного доопрацювання, оскільки в ній прописана "повна сумісність" українського війська зі стандартами НАТО.

Під НСК "Олімпійський" під час презентації Юлії Тимошенко тривав пікет.

Ймовірній кандидатці у президенти нагадували, що вона не відзначилася допомогою війську та жодного разу не відвідувала поранених армійців у шпиталях.



(Фото Романа Кравця, Українська правда)


Павло Тука, ветеран 90-го батальйону, зазначив, що він приїздив до "Олімпійського" підтримати пікет.

Як повідомляла "УМ", до команди Юлії Тимошенко приєдналася співачка Анастасія Приходько, яку розкритикували за таке рішення.

Нагадаємо, чеські ЗМІ знайшли у чоловіка Юлії Тимошенко низку офшорних фірм.