На російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов» впав баштовий кран: не менше 3 постраждалих

11:30, 30.10.2018
На російський авіаносець «Адмірал Кузнєцов» впав баштовий кран: не менше 3 постраждалих

"Кузя" під час виходу з доку затопив єдиний такого класу в Росії ремонтний об’єкт (фото: Reuters)

На єдиний в Росії авіаносець "Адмірал Кузнєцов" під час ремонту впав баштовий кран, при цьому постраждало 3 людини, ще одна особа зникла безвісти.

Як повідомляють російські ЗМІ, плавучий док залишився без енергопостачання. Через це у нього набралося багато води і він затонув.

Також під час аварії впали два баштові крани, один із них - на авіаносець.

За попередніми даними постраждало 3 людини, ще один вважався зниклим безвісти. Також не виключено, що під час аварії були загиблі.

Як зазначає Бі-Бі-Сі, на 82-му судноремонтному заводі повідомили, що "Адмірал Кузнєцов" при цьому не постраждав від падіння крану.

"Корпус корабля в результаті інциденту на 82-му заводі не постраждав. Корабель в штатному режимі буксирується до свого причалу на 35-му заводі в Мурманську для продовження планових ремонтних робіт", - сказав представник заводу.

Як зазначає Голос Америки, док почав тонути під час виходу з нього "Адмірала Кузнєцова". ПД-50 був єдиним у своєму класі, який міг приймати найбільші судна ВМФ Росії.

Нагадаємо, "Адмірал Кузнєцов" став всесвітньо відомим під час проходу до Сирії, коли він дуже повільно рухався, отруюючи все навколо чорним димом від мазуту.