В МінТОТ обіцяють не скасовувати пенсії тим переселенцям, які проголосують на виборах «ЛДНР»

09:39, 30.10.2018
В МінТОТ обіцяють не скасовувати пенсії тим переселенцям, які проголосують на виборах «ЛДНР»

Участь у виборах "ЛДНР" може позбавити української пенсії?

Георгій Тука, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, запевняє, що у відомстві не будуть інціювати скасування пенсій для переселенців із Донбасу, які візьмуть участь у "виборах" очільників окупаційних адміністрацій в "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляють Новости Донбасса.

"Ні, нічого ініціювати не будемо. У нас немає таких повноважень", - сказав заступник міністра.

Водночас він запевнив, що українська влада отримає дані про осіб, які організовують "вибори", та тих, хто прийде лише для голосування.

"Вони отримують і списки різних "членів". Членів призовних комісій (і, звичайно, самих призовників), членів виборчих комісій... В тому числі - і списки тих, хто прийде голосувати" отримають! Цікаво потім буде зіставити ці списки з реєстрами переселенців, наприклад", - зазначив Георгій Тука.

Він додав, що є "інші організації, у яких є повноваження" використовувати інформацію про тих, хто голосував.

"Як вони її будуть використовувати - це вже на їх розсуд", - зазначив Георгій Тука. При цьому він не вказав, яких саме державних установ чи організацій це стосується.

Нагадаємо, "вибори" ватажків на окупованих територіях Луганської та Донецької області відбудуться 11 листопада. Ймовірними "переможцями" вважають нинішніх очільників - Леоніда Пасчника та Дениса Пушиліна. "Вибори" в ОРДЛО суперечать Мінським домосленостям.