Еліна Світоліна сенсаційно виграла підсумковий турнір WTA в Сінгапурі (відео)

20:08, 28.10.2018
Еліна Світоліна сенсаційно виграла підсумковий турнір WTA в Сінгапурі (відео)

Перемога у фіналі турніру в Сінгапурі дозволила Еліні Світоліній піднятися в рейтингу WTA з 7-го місця на 4-те

Найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна перемогла на Підсумковому турнірі WTA, який пройшов у Сінгапурі, і виграла головний його трофей з призовим фондом 7 мільйонів доларів.
 
У фіналі завершального турніру сезону, в якому брали участь 8 кращих тенісисток за підсумками року, Еліна обіграла в трьох сетах американку Слоан Стівенс, пише "Українська правда".
 
Початок матчу склався для Світоліної невдало - з ходу українка віддала свою подачу і впродовж першого сету так і не змогла відігратись, поступившись 3:6.
 

Другий сет Світоліній вдався значно краще - Еліна рано взяла подачу суперниці, після чого суперниці обмінялись брейками, що американці не допомогло - 6:2 на користь українки.
 
У вирішальному сеті Еліні відразу вдалося піти у відрив з рахунком 3:0, але Слоан взяла гейм на подачі Світоліної.
 
Проте Еліна буквально на наступній подачі Слоан знову зробила брейк і вже не відпустила матч - 6:2.
 
Для перемоги Еліні знадобилося 2 години 23 хвилини.
 
Світоліна стала першою українкою, яка виграла Підсумковий турнір WTA.
 
Слід зауважити, що перемога у фіналі турніру в Сінгапурі дозволила Еліні Світоліній піднятися в рейтингу WTA з 7-го місця на 4-те, а фіналістка підсумкових змагань року Слоан Стівенс перемістилася з 6-го на 5-ту позицію.
 
Німкеня Анжелік Кербер - третя, датчанка Каролін Возняцкі - друга, а румунка Симона Халеп, яка пропустила турнір у Сінгапурі через травму, завершить рік на вершині світового рейтингу.
 
Раніше повідомлялося, що тенісистка Еліна Світоліна першою серед українок пробилася до фіналу підсумкового турніру WTA в Сінгапурі.
 
 
Відзначимо, влітку українська тенісистка Еліна Світоліна відмовилася від участі в турнірі в Москві через політику.