Українець Євген Панов не зміг оскаржити вирок у суді окупованого Криму

14:38, 25.10.2018
Українець Євген Панов не зміг оскаржити вирок у суді окупованого Криму

Верховний суд Криму засудив Панова у справі "українських диверсантів" до 8 років колонії суворого режиму

Верховний суд Росії в четвер, 25 жовтня, залишив чинним вирок українцю Євгену Панову, передають "РІА Новини".
 
"Рішення Верховного суду Республіки Крим залишити без змін, апеляційну скаргу - без задоволення", - оголосила рішення судова колегія у кримінальних справах ВС РФ.
 
Засідання тривало в закритому від публіки режимі в зв'язку з тим, що в справі фігурує засекречена інформація. Проте, слухачів допустили до оголошення.
 
Панов звинувачувався за низкою статей КК РФ, в тому числі про підготовку диверсій в Криму, незаконному зберіганні зброї і контрабанді. Сам українець провини не визнає.
 
Нагадаємо, 13 липня Євген Панов був засуджений Верховним судом Криму у справі "українських диверсантів" до 8 років колонії суворого режиму.
 
Як відомо, ФСБ Росії затримала в Криму Панова, а також Андрія Захтея в серпні 2016 року. Російські спецслужби заявляють, що затримані були членами "групи диверсантів", яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.
 
Андрій Захтей, обвинувачений у підготовці диверсій, був засуджений окупантами до 6,5 років колонії суворого режиму в анексованому Криму.