У Львові церкву Московського патріархату завісили плакатами зі Сталіним (фото)

13:47, 25.10.2018
У Львові церкву Московського патріархату завісили плакатами зі Сталіним (фото)

Хтось обклеїв стіни храму святого князя Володимира УПЦ листівками із зображенням Сталіна і написами "Сталінський патріархат" (фото: upc.lviv.ua)

Храм УПЦ МП у Львові завісили плакатами із Йосипом Сталіним і написами "Сталінський патріархат".
 
Про це у четвер повідомляє прес-служба Львівської єпархії УПЦ (МП).
 
Інцидент стався в ніч з 20 на 21 жовтня 2018 року у мікрорайоні Сихів у Львові.
 
"Невідомі особи обклеїли стіни храму св. князя Володимира УПЦ, який розташований тут, листівками із зображенням Сталіна і написами "Сталінський патріархат", - заявили в єпархії.
 
 
Там нагадали, що в жовтневому рішенні Синоду є заклик "утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христа".
 
 
"Наголошуємо також, що президент України Петро Порошенко особисто гарантував вільне визначення для кожного громадянина, яку церкву відвідувати і мирне вирішення усіх проблем, що виникнуть в перехідний період", - йдеться в заяві.
 
Нагадаємо, Синод Вселенської патріархії вирішив припинити дію тимчасової передачі Київської митрополії під управління Московського патріарха, а також надати об’єднаній українській церкві Томос про автокефалію. Через це 15 жовтня РПЦ вирішила розірвати стосунки із Константинополем і назвала Константинопольського патріарха Варфоломія розкольником.
 
У той же час Вселенський константинопольський патріархат не має наміру переривати євхаристичного спілкування із Російською православною церквою та Московським патріархатом.

Як повідомляла "УМ", навколо церкви у Сихові розгорівся скандал із сутичками, бо будівля з’явилася незаконно.