Торт у Харкові: голова батьківського комітету попросив вибачення у 6-класниці та її батьків

11:04, 25.10.2018
Торт у Харкові: голова батьківського комітету попросив вибачення у 6-класниці та її батьків

"Скандальний" торт зі свята 6-Б класу 151-ї школи Харкова (фото: соцмережі)

Голова батьківського комітету 151-ї школи Харкова Михайло Мусатов вибачився перед батьками 6-класниці Діани, яку залишили без торта.
 
Скандал, який потрапив у соцмережі і на екрани телебачення, він прокоментував у Фейсбук-групі "Батьки SOS".
 
"Образа, нанесена дитині - кричущий факт! Ні як людина, ні тим більше як представник батьківського активу Наталія Толяренко (представниця батьківської трійки класу, яка не дала дівчинці торт, - ред.) не мала права так себе вести, за що вибачилась і отримала громадський осуд", - написав він.
 
У той же час чоловік закликав припинити травлю вчителів школі, зокрема класної керівниці 6-Б Наталії Вікторівни Комір.
 
За його словами, вчительки не було в класі, коли дівчинці відмовили в солодащах: вона нібито виходила з класу.
 
"На останньому уроці представник батьківської трійки Наталія Толяренко пригощала дітей тортом і соком. У класі 32 дитини, але так уже склалося, що батьки однієї дівчинки, Діани Андронової, не згодні зі збором коштів на класні потреби і принципово в ньому не беруть участі. Роздаючи солодощі, представник трійки сказала Діані, що не може її пригостити, тому що продукти закуплені за кошти інших батьків. Діана засмутилася, почала плакати, однокласники цікавилися: що сталося? На що Толяренко повторила причину, по якій не може пригостити Діану. Ніхто з однокласників не зловтішався, не знущався, діти сиділи поруч, скоріше були в подиві від події. Класний керівник Наталія Вікторівна Комір у цей час виходила з класу", - так розповів він про подію.
 
У той же час Михайло Мусатов повідомив, що через скандал класний керівник 6-Б класу відсторонена від займаної посади, "кадрові висновки" загрожують і директору школи Караван Тетяні Михайлівні.
 
"...Для багатьох дітей і батьків класу це серйозна втрата, Наталю Вікторівну Комір поважають і люблять, потрапивши минулої весни в серйозне ДТП всією сім'єю (чоловік досі на лікуванні), вона не відмовилася від класного керівництва, вважаючи це зрадою", - зазначив голова батьківського комітету.
 
Водночас він засудив батьків Діани, які принципово відмовляються здавати гроші у фонд класу, адже, на його думку, вони протиставили себе колективу.
 
"Якби батьки Діани цікавилися життям класу, відвідували збори, а ще краще увійшли в трійку, то знали б, куди йдуть 50 гривень на місяць (1,67 в день). Знову ж, здавати чи ні - їх право! Але якщо хочемо, щоб у класі був колектив, то з ним потрібно рахуватися. Батьки Діани пішли не проти системи, а протиставили себе колективу. Така життєва позиція", - висловився Мусатов.
 
Нагадаємо, у 151-й школі Харкова трапився скандал через те, що на святі в 6-Б торти дісталися всім, окрім дівчинки, батьки якої принципово "не скидаються" на такі заходи.
 
Зауважимо, мама одного з учнів класу Наталя Дробиніна писала в соцмережі, що дитину поставили біля дошки й повідомили, що їй нічого не перепаде, бо батьки не здають кошти на потреби класу.
 
А мама самої Діани розповіла, що здавала гроші, поки це "не перейшло межу": "На хвилиночку - на солодкий стіл - 50 гривень у місяць, а в нас - 32 дитини в класі!".
 
Також в соцмережах писали, нібито після інциденту на дівчинку посипалися образи і насмішки від однокласників: дівчата намагалися заспокоїти Діану, а хлопчики, навпаки, влаштували їй цькування.