На алеї Небесної сотні демонтують тимчасовий пам'ятник загиблим на Майдані

16:51, 23.10.2018
На алеї Небесної сотні демонтують тимчасовий пам'ятник загиблим на Майдані

Меморіал на алеї Героїв Небесної сотні не дає провести слідчий експеримент

На алеї Героїв Небесної сотні Київська міська державна адміністрація отримала право демонтувати меморіал загиблим на Майдані для проведення слідчого експерименту.

Про це повідомляє КМДА.

"З 16 жовтня 2018 року у КМДА з’явились правові підстави для допомоги ДУ "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності" у демонтажі тимчасового Меморіалу та хреста біля верхнього виходу станції метро "Хрещатик" на вулиці Інститутській", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що структурні підрозділи КМДА та "Музею Майдану" наразі здійснюють узгодження робочих моментів, про їх характер не зазначається.

При цьому в КМДА наголошують, що меморіал загиблим не перебуває на балансі Київської адміністрації, тому вимоги Генеральної прокуратури, викладені у листі від 6 липня 2018 року, вони не могли виконати, доки не отримали дозвід від "Музею Майдану".

Нагадаємо, очільник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк звинуватив КМДА у тому, що влада Києва протидіє проведенню слідчого експерименту, бо досі не демонтувала меморіал загиблим.

У КМДА попросили безпідставно не звинувачувати їх та порадили слідчим спочатку встановити, кому належить меморіал.