У Києві породілля вистрибнула із 7-го поверху пологового будинку і загинула

13:17, 23.10.2018
У Києві породілля вистрибнула із 7-го поверху пологового будинку і загинула

Жінка вистрибнула з вікна пологового будинку (ілюстративне фото)

У Києві породілля вчинили самогубство, викинувшись із вікна 7-го поверху пологового будинку. Жінку понад годину намагалися врятувати, але не змогли.

Про це повідомляє ТСН.

Лікарі розповідають: про дітей 32-річна Тетяна мріяла три роки та дуже раділа своїй вагітності. 1 жовтня медики ірпінської жіночої консультації вирішили направити її до обласного пологового, здебільшого аби перестрахуватися, бо двійня – це завжди ризик. Народила жінка 18 жовтня.

"Пологи були передчасні, народила двійню, перший був хлопчик, в 13:35, з масою 1950, друга – недоношена дівчинка", - пояснив заступник головного лікаря Андрій Карпенко журналістам.

Дітей одразу відправили до реанімації, їхній стан задовільний, але вони потребують особливого догляду. Тетяна після пологів швидко оговталася й уже навіть почала годувати малюків, ходила самостійно. Жінка з чоловіком розмістили в окремій сімейній палаті: так часто роблять, якщо пологи, як в цьому випадку, партнерські.

У ніч з суботи на неділю, 21 жовтня, о 2:00 годині жінка знайшла привід відправити чоловіка – попросила викинути пеленки у смітник. Його не було буквально кілька хвилин, а коли повернувся – побачив відкрите навстіж вікно. Дружини у палаті не було, чоловік побачив її тіло під будівлею

Понад годину жінку намагалися повернути до життя, але марно – травми виявилися смертельними. Лікарі шоковані, бо Тетяна виглядала щасливою та була цілком здоровою.

"Вона була проконсультована неврологом, терапевтом, окулістом, ендокринологом. Ніяких особливих змін у неї в стані здоров’я не знайшли", - кажуть медики.

Психолог з Тетяною не працював, кажуть у пологовому, не оглядали її психологи та психіатри і в рідному Ірпені, де жінка стояла на обліку.

Там пояснюють: цей огляд здійснюється у разі, коли лікарі бачать неадекватну поведінку чи ознаки депресії.

"Вона спостерігалася великою кількістю лікарів, і ніхто нічого не помітив. Це вагітність бажана, все-таки 32 роки. Що там сталося – я не знаю", - коментує медик.

Версію, що причиною самогубства жінки могла бути післяпологова депресія, медики відкидають. На їхню думку, причиною самогубства став більш гострий стан, який неможливо було спрогнозувати.

"Післяпологовий психоз", - припускають лікарі.

Двійнята, яких народила Тетяна, ще щонайменше тиждень перебуватимуть у лікарні. Забере додому дітей потім батько.

Нагадаємо, у Дніпрі наречений повісився на весіллі.