Поблизу Золотого окупаційні війська не дають забрати із «сірої зони» тіла загиблих цивільних

15:42, 22.10.2018
Поблизу Золотого окупаційні війська не дають забрати із «сірої зони» тіла загиблих цивільних

Окупанти не дають по-людськи поховати загиблих мирних мешканців (фото: Операція об’єднаних сил / Facebook)

Із так званої "сірої зрони" поблизу селища Золоте-4, яка непідконтрольна українським військовим, окупанти четверту добу не дають забрати тіла загиблих мирних мешканців. щоб по-людськи їх похоронити.

Про це повідомив "Укрінформу" начальник прес-центру Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил полковник Леонід Матюхін.

"Попри те, що трагедія сталася на території, непідконтрольній Збройним силам України, представниками командуванням ОС неодноразово надавалися протидіючій стороні запити на режим тиші з метою евакуації тіл загиблих", – каже полковник.

"Але з боку російсько-окупаційних військ дані запити були проігноровані з метою фальсифікації реального стану справ та посилення напруги серед місцевого населення", - зазначив Леонід Матюхін.

За його словами, командування ОС висловлює щире співчуття родичам загиблих і ще раз робить наголос на тому, що Збройні сили України докладають усіх зусиль для вирішення усіх проблемних питань, пов'язаних із гарантуваням безпеки цивільних громадян, які проживають у "сірій зоні".

На жаль, підкреслив Леонід Матюхін, подібні випадки не є винятком у "сірій зоні" через насиченість місць мінування.

Нагадаємо, 10 жовтня поблизу селища Золоте-4 загинув Павло Стоянський, 29-річний боєць 14-ї бригади із Маріуполя. Він отримав смертельне кульове поранення.