На Закарпатті з’явилися білборди «Зупинимо сепаратистів» із зображеннями лідерів угорської меншини

17:06, 20.10.2018
На Закарпатті з’явилися білборди «Зупинимо сепаратистів» із зображеннями лідерів угорської меншини

"Зупинимо сепаратистів" на Закарпатті оперативно зняли (фото: Укрінформ)

На Закарпатті розмістили на білбордах зображення лідерів угорської меншини та написами "Зупинимо сепаратистів".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Ці білборди розвісили очевидно вночі, це явна провокація. І почерк дуже схожий на ті провокації, що вже виникали на Закарпатті із розкручуванням “угорської теми” - коли два роки назад по області з'явилися стели із угорськими надписами. Відтак, ми вбачаємо у цій акції дії російських спецслужб, ймовірно, замовлення виконували місцеві жителі, білборди вони наклеювали без будь-яких попередніх домовленостей із власниками рекламних площ", - сказав інформагенції заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

За його словами, наразі правоохоронці працюють над тим, аби знайти, хто розклеїв зображення на щитах.

За неофіційною інформацією, по всій області нараховано понад два десятки таких бордів. На них зображені Василь Брензович, лідер угорської партії КМКС, Йосип Борто, заступник голови Закрапатської облради, та Ілдика Орос, ректор угорського інституту імені Ракоці в Береговому.

Журналістка Тетяна Вашаргелі, яка вранці помітила провокативний білборд при в'їзді до Ужгорода в селі Минай, розповіла, що зателефонувала в місцеву сільраду. Там запевнили, що працюють над демонтажем і за півгодини білборд уже не висів.

Минулого тижня міністр закордонних справ Павло Клімкін застерігав закарпатських угорців від можливих провокацій із боку російських спецслужб.

Як повідомляла "УМ", Угорщина у 2019 році виділить вдвічі більше грошей для своєї ромади на Закарпатті.