Масове вбивство в Керчі: кількість загиблих зросла до 20 осіб

09:43, 18.10.2018
Масове вбивство в Керчі: кількість загиблих зросла до 20 осіб

Під час стрілянини в Керчі загинуло 20 людей, серед них - неповнолітні

Кількість загиблих в результаті вибуху та розстрілу в коледжі Керчі зросла до 20 осіб, серед них - 15 учнів коледжу, шестеро з яких — неповнолітні, а також 5 викладачів учбового закладу.

Окупаційна влада заявляє, що усіх загиблих ідентифікували.

Більшість із них загинула від вогнепальних поранень.

Також у результаті нападу постраждали ще 68 осіб, 10 поранених перебувають у реанімації, половина із них - у комі, є загроза їх життю.

"З 10 реанімаційних хворих 5 - в коматозному стані, вони всі перенесли операції. У них травматичний і геморагічний шок, пошкоджені судини, велика крововтрата", - повідомила глава МОЗ Росії Вероніка Скворцова.

Окупаційна влада спочатку кваліфікувала напад як теракт, але згодом визнала його масовим вбивством.

Як повідомляла "УМ", пообід 17 жовтня у політехнічному коледжі Керчі стався вибух, а один із учнів відкрив стрілянину, а згодом вкоротив собі віку. Цей напад копіює масове вбивство у американській школі Колумбайн.

Президент України Петро Порошенко закликав Генпрокуратуру розпочати розслідування нападу на окупованій території.

Нагадаємо, напади в школах в Росії набувають масового характеру, явище вже докотилося і до окупованих територій, наприклад, у січні в гімназії № 1 міста Сімферополь школяр вистрелив в учня із травматичного пістолету, тоді цей випадок назвали хуліганством.

У березні цього року у Курганській області Росії школярка із пістолета поранила семикласників, раніше в Пермі двоє підлітків з ножем атакували 10 школярів та вчительку, а в Улан-Уде школяр із сокирою та "коктейлем Молотова" підпалив класну кімнату та поранив 7 людей.