Виробник вина Fratelli оштрафований за схожість з етикеткою Martini

16:25, 17.10.2018
Виробник вина Fratelli оштрафований за схожість з етикеткою Martini

Підприємство використовувало для вермуту Fratelli Bianko упаковку, схожу на упаковку вермуту Martini Bianсo (фото: epravda.com.ua)

Антимонопольний комітет оштрафував винний завод "Нива" на 796 тисяч гривень за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.
 
Про це повідомляє прес-служба АМКУ.
 
Уточнюється, що підприємство використовувало для вермуту Fratelli Bianko упаковку, схожу на упаковку вермуту Martini Bianсo, який виробляє Martini&Rossi в Італії.
 
"Оштрафовано НВП "НИВА" ТОВ на 795 574 грн. за вчинення порушення, передбаченого статтею 4 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді використання оформлення пакування (пляшки та етикетки) вермуту "FRATELLI BIANKO", яке є схожим з оформленням пакуванням (пляшки та етикетки) вермуту MARTINI BIANCO", - заявили в АМКУ.
 
Крім того, "Нива" оштрафована ще на 794,72 тисячі гривень за поширення інформації, що вводить в оману (ст. 15-1 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції").
 
Згідно з даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, основним видом діяльності підприємства є виробництво виноградних вин.
 
Директором і кінцевим бенефіціаром вказана Світлана Саламаха.
 
Таїровський винзавод "Нива" з 1991 року випускає продукцію під популярними торговими марками "Таїрово", "Одеський степ", "Грантвін" і Salute, а також експортує її за кордон.
 
Торговий ряд пропонує асортимент з 200 видів, які включають ігристі, газовані і тихі вина, шампанське, вермути і сидр.