Олег Козловський з Amnesty International був викрадений і побитий в Інгушетії

14:49, 15.10.2018
Олег Козловський з Amnesty International був викрадений і побитий в Інгушетії

Олег Козловський (фото: соцмережі)

Дослідник правозахисної організації Amnesty International Олег Козловський був викрадений і побитий в столиці Інгушетії Магасі 6 жовтня.
 
Невідомі також погрожували його вбити. 
 
Про це йдеться в заяві організації.
 
Як повідомляється, Олег Козловський прибув до Магасу 5 жовтня, аби спостерігати за мирними протестами, які почалися після підписання лідерами Інгушетії і Чечні угоди про новий адмінкордон між двома регіонами.
 
Наступного дня, як зазначає Amnesty International, невідомі під приводом зустрічі з мітингуючими, заманили Козловського в автомобіль, вивезли його за межі міста, роздягнули, побили і стали погрожувати вбивством.
 
"Вони вимагали від мене імена моїх контактів в Інгушетії і погрожували вбити мою дружину, дітей, якщо я повідомлю про те, що сталося", - розповів Олег Козловський.
 
Як повідомляє Amnesty International, невідомі назвалися працівниками Центру боротьби з екстремізмом і вимагали від Козловського стати їхнім інформатором. 
 
Два рази вони інсценували страту дослідника: клали обличчям на землю і приставляли пістолет до потилиці.
 
Після цього, викрадачі вивезли Козловського до Північної Осетії та відпустили біля аеропорту.
 
"Цей насильницький інцидент викликає шок і тривогу. Але влада має зрозуміти, що нас не залякають люди, котрі ховаються за масками. Ми заявили про злочин в компетенті російські органи", - заявила Марі Стразерс, директор Amnesty International в Східній Європі і Центральній Азії.
 
Як повідомляла "УМ", Amnesty International заявляє про погіршення стану дотримання прав людини в світі.