У Херсоні обстріляли авто помічника народного депутата: 2 поранених

13:07, 11.10.2018
У Херсоні обстріляли авто помічника народного депутата: 2 поранених

Авто бізнесмена-помічника депутата обстріляли нібито через бізнес-розбірки (фото: Всеукраїнська аграрна рада / Facebook)

У Херсоні невстановлені особи обстріляли автомобіль помічника народного депутата від "Батьківщини" Юрія Одарченка Андрія Федоренка.

Про це Юрій Одарченко повідомив у Facebook.

"Вчора ввечері невідомі розстріляли авто власника фірм "ПСП "Ушба" та ТОВ "Славута-Юг", мого помічника на громадських засадах Андрія Федоренка", - написав він 11 жовтня.

Андрій Федоренко, за словами депутата, отримав поранення та перебуває у лікарні.

"Андрія Васильовича знають на Херсонщині як активного борця проти рейдерства. Тому цілком зрозуміло, що таким цинічним способом його намагались прибрати. Це спроба фізичної розправи, спроба вбивства", - написав член фракції "Батьківщина".

У поліції Херсонщини повідомляють, що вогонь по автівці відкрили близько 21:10 10 жовтня на автодорозі Херсон-Феодосія – Керч, поранення отримали 2 людини.

"Невідомі особи, які знаходились в автомобілі, обстріляли з невстановленої зброї інший легковий автомобіль. У результаті цього двоє чоловіків з пораненнями були госпіталізовані в медичний заклад в Херсоні", - йдеться в повідомленні.

Поліція ввела оперативний план "Сирена", щоб знайти зловмисників.

"Відкрито кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство двох або більше осіб", - підсумували у поліції.

Всеукраїнська Аграрна Рада повідомляє у Facebook, що другим пораненим став водій Андрія Федоренка.

"У моєму авто 14 дір. Охоронець і я поранені. Мене прооперували, куля ввійшла в спину, вийшла в шию. Лікарі сказали, що я дивом живий", - цитує ВАР Андрія Федоренка.

У повідомленні натякають, що авто обстріляли, бо він відмовляється віддавати рейдерам свою агрофірму.

Нагадаємо, народний депутат Євген Дейдей вступився за свого помічника на громадських засадах, якого намагаються притягти до відповідальності за розгін Майдану 30 листопада 2013 року.