«Новий курс» Юлії Тимошенко і плагіат: автори вважають критику безпідставною

15:19, 03.10.2018
«Новий курс» Юлії Тимошенко і плагіат: автори вважають критику безпідставною

Юлія Тимошенко на презентації свого курсу (фото: соцмережі)

Автори "Нового курсу" Юлії Тимошенко назвали критичну рецензію програми від VoxUkraine "маніпулятивною, нефаховою та з конфліктом інтересів".
 
Про це повідомляється на сайті "Нового курсу".
 
Відзначається, що колектив авторів "детально проаналізував висунуті критиками зауваження".
 
"Рівень рецензії є дуже низьким - вона не містить ознак економічної дискусії високого рівня, а є сукупністю безпідставних нападок і маніпуляцій", - заявляють автори "Нового курсу", який вони називають "серйозною інтелектуальною розробкою колективу висококваліфікованих і досвідчених експертів".
 
У Тимошенко кажуть, що першим автором рецензії VoxUkraine є Ілона Сологуб - голова наглядової ради VoxUkraine і дружина одного із заступників голови НБУ Дмитра Сологуба.
 
"Має місце очевидний і безпрецедентний (з точки зору цивілізованих країн) конфлікт інтересів. Простою мовою - журналіст написала пасквіль на експертів, що негативно оцінюють роботу її чоловіка у НБУ, яка принесла суттєву шкоду суспільству", - йдеться у заяві.
 
У Тимошенко додали, що "витрачати час на відповіді на рецензії такого рівня - це не найкращий для суспільства спосіб використовувати час співавторів "Нового курсу"", але все ж вирішили відповісти.
 
"Звинувачення у плагіаті є необґрунтованими, оскільки як джерела незаконного запозичення вказуються експертно-аналітичні і наукові розробки самих же авторів "Нового економічного курсу". Пропонуємо редакції VoxUkraine влаштувати зустріч "плагіаторів" з "постраждалими від плагіату"", - іронізують у заяві.
 
У Тимошенко, згадуючи про авторів рецензії "Нового курсу", пишуть їхні посади у лапках - "директорів", "лідерів", "експертів", кажуть, що журналісти не дотримуються демократичних стандартів і принципів та Етичного кодексу журналіста, радять вивчити останні дослідження і заявляють, що "готові надати детальні роз’яснення і додаткові тлумачення спеціально для "експертів" і рецензентів VoxUkraine".
 
"У цілому, колектив авторів Нового економічного курсу закликає всіх колег - аналітиків, експертів, журналістів до конструктивного діалогу задля підвищення фахового рівня дискусій з проблемних питань економічного розвитку країни", - підсумували автори програми Тимошенко.
 
Нагадаємо, раніше "Новий економічний курс" Юлії Тимошенко експерти VoxUkraine назвали "пекельною сумішшю плагіату, самоплагіату, неіснуючих джерел та помилок". Так, розділи щодо банків та монетарної політики практично повністю переписані зі "Стратегії розвитку банківської системи", а деякі тези курсу взагалі не відповідають дійсності.