Чепіга - Боширов «засвітився» на стенді героїв Росії у Благовєщенську (фото)

11:37, 03.10.2018
Чепіга - Боширов «засвітився» на стенді героїв Росії у Благовєщенську (фото)

Офіцер розвідки Росії Анатолій Чепіга, якого під ім'ям "Руслан Боширов" підозрюють в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Великій Британій, засвітився на стенді героїв Росії у Благовєщенську.
 
Про це пише "Радіо Свобода".
 
Як повідомляється, міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat спільно з журналістами "Радіо Свобода" знайшли у відкритих джерелах фото, яке підтверджує схожість офіцера ГРУ Росії Анатолія Чепіги і підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів Руслана Боширова. 
 
 
Журналісти-розслідувачі переглянули тисячі фото і кілька годин відео, зроблені випускниками Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища і відвідувачами в музеї історії училища, щоб перевірити, чи розміщено фото Чепіги на стенді "Випускники-герої" в музеї.
 
 
Завдяки пошукам журналісти дійсно виявили в музеї історії училища фотографію Чепіги. 
 
На фото, зробленому під час зустрічі випускників 2017 року, чітко видно ім'я - Анатолій Володимирович Чепіга.
 
Раніше голова МВС України Арсен Аваков підтвердив причетність Анатолія Чепіги (Руслана Боширова) до вивезення Віктора Януковича в Росію.
 
Нагадаємо, колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні Скрипалів Анатолій Чепіга (Руслан Боширов) очолював операцію із втечі Віктора Януковича. Журналіст припустив, що Анатолій Чепіга за це отримав звання героя Росії.
 
Однак розслідувачі російської "Нової газети" стверджують, що нагорода була вручена за участь в операції із загарбання КримуТакож з'ясувалося, що батьки Анатолія Чепіги зникли 2014 року, також ГРУшника впізнали односельці.
 
Нагадаємо, Bellingcat і The Insider за даними відкритих джерел встановили, що чоловіка, який представлявся як Руслан Боширов, насправді звати Анатолій Чепига. Він - полковник військової розвідки Росії та має нагороду "Герой Російської Федераці" за неназвані "заслуги" у 2014 році. Розслідувачі припускають, що він може бути причетним не лише до застосування хімічної зброї масового ураження в Британії, а й до війни на Донбасі.

В Солсбері в парі із Бошировим-Чепігою діяв чоловік, який називає себе Олександр Петров. Розслідувачі підозрюють, що це теж вигадане ім’я та намагаються встановити його особу.

Британаські правоохоронці повідомили, що їм вдалося ідентифікувати третю особу, яка брала участь разом з Анатолієм Чепігою та "Олександром Бошировим" в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.