Боширов-Чепіга отримав «героя Росії» за окупацію Криму - розслідування

15:38, 02.10.2018
Боширов-Чепіга отримав «героя Росії» за окупацію Криму - розслідування

Російські журналісти продовжують висувати версії того, за що Анатолія Чепіга отримав "героя Росії" (скріншот відео RT)

Анатолій Чепіга, який жив під ім’ям Руслан Боширов, отримав орден героя Росії за участь в окупації та анексії Криму в 2014 році.

Про це пише російське видання Новая газета, журналісти якої поговорили із трьома неназваними товаришами по службі Анатолія Чепіги.

"Звання Герой Росії Чепізі присвоїли за Крим, – розповів "Новой" випускник ДВОКУ, колишній товариш по службі Чепіги по загону. – На стелі біля пам'ятника Рокоссовскому в училище вибиті імена випускників, які отримали звання Героя – там є Чепіга і полковник Олександр Попов, випускник ДВОКУ 1995 року".

Відзначається, що Анатолій Чепіга та Олександр Попов отримали звання таємним указом Володимира Путіна. При цьому видання наголошує, що очевидно, вони обидвоє разом брали участь в операції в Криму.

Висуваються три версії, де міг відзначитися Анатолій Чепіга: під час захоплення будівлі Ради міністрів Криму, загарбанні аеродрому Бельбек або роззброєння бригади морської піхоти армії України в Феодосії.

"Попов тоді командував зведеним загоном спецназу, а Чепіга тоді був ще підполковником", – стверджує неназваний співрозмовник Нової газети.

Також джерело видання зазначає, що до академії міністерства оборони Росії Анатолій Чепіга вступив лише 2014 року. Випускники цього навчального закладу згодом ідуть у військову розвідку.

Нагадаємо, колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв заявив, що підозрюваний в отруєнні Скрипалів Анатолій Чепіга "очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича".

Він вважає, що саме за це його нагородили званням героя Росії.

Як вдалося ідентифікувати Анатолія Чепігу, та чому батькам героя Росії довелося судитися за субсидію, читайте в "УМ".