Артем Ситник назвав провокацією розміщення своїх портретів у метро Києва

13:58, 01.10.2018
Артем Ситник назвав провокацією розміщення своїх портретів у метро Києва

(фото: "Укрінформ")

У метро Києва 1 жовтня з'явилася реклама із зображенням директора НАБУ Артема Ситника. 
 
На сітілайтах у підземці розміщено зображення Ситника з написом: "Я викрию топ-корупціонерів". 
 
Також в рекламі міститься анонс засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, яке відбудеться 3 жовтня о 15 годині. 
 
У рекламі зазначається, що трансляція цього засідання комітету відбудеться на всіх каналах телебачення.
 
Сам Ситник каже, що не знає замовника цієї реклами в метро.
 
 
"Звичайно, що ні. Типова провокація", - відповів він "Укрінформу" на запитання, чи відомо йому хто розмістив таку рекламу і чи погоджували її зміст з ним.
 
У прес-службі НАБУ також не знають замовника цієї реклами.
 
Раніше генпрокурор України Юрій Луценко розкритикував керівництво НАБУ за відсутність результатів роботи на тлі гучних заяв.
 
Як повідомляла "УМ", 19 вересня між відомствами виник конфлікт: очільник САП Назар Холодницький запідозрив, що його знову прослуховує НАБУ. Для цього нібито із суміжної із САП території лікарні Охматдит протягли кабель, а в гаражі влаштували кабінет для прослуховування, де нібито знайшли закриту людину.

Після цього конфлікт переріс у силове притистояння: співробітники НАБУ, САП, поліції блокували автівки відомств, а представники різних правоохоронних відомств перелаялися та почубилися між собою.

Виникнення конфлікту має під собою підґрунтя із попереднього прослуховування Назара Холодницького співробітниками НАБУ. Після нього очільника САП звинуватили у тому, що він попереджав фігурантів справ про обшуки. Через це Назару Холодницькому винесли догану.
 
Нагадаємо, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальне провадження проти директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.
 
Розслідування почалося після зверенння депутатки від "Народного фронту" Олени Масоріної та цивільної дружини у минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

У ході розслідування суд дав доступ до даних про дзвінки редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, журналістки Хрестини Бердинської та ще однієї неназваної через заявлену непублічність особи.

Журналісти-розслідувачі заявили про тиск з боку ГПУ та подали в Європейський суд з прав людини, який на місяць заборонив українським прокурорам отримувати дані про дзвінки журналістів.

Однак Юрій Луценко наголошує, що після отримання та аналізу даних про переговори журналістів, Артему Ситнику можуть висунути підозру у розголошенні даних слідства.