Катастрофа в Індонезії: загиблих не менше 1200, країна просить міжнародної допомоги

13:33, 01.10.2018
Катастрофа в Індонезії: загиблих не менше 1200, країна просить міжнародної допомоги

Під завалами можуть знаходитися ще до двох тисяч жертв (фото: Reuters)

В результаті землетрусів і цунамі в Індонезії підтверджено загибель не менше 1200 осіб. Ще дві тисячі жертв можуть перебувати під завалами.
 
Про це заявив президент Індонезії Джоко Відодо, пише DW.com.
 
Президент повідомив про щонайменше 1200 загиблих в результаті землетрусів і цунамі. За даними видання The Jakarta Post, під завалами можуть знаходитися ще до двох тисяч жертв.
 
За інформацією Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії (BNPB), понад 16 тисяч осіб були змушені залишити свої домівки.
 
Гуманітарної допомоги потребують близько 2,4 млн осіб, зазначає відомство, представник якого в числі "вкрай необхідного" назвав "паливо, питну воду, медперсонал, намети, електрику, продовольство".
 
Влада країни запросила міжнародну допомогу.
 
Землетрус магнітудою 7,5 відбувся 28 вересня. Його епіцентр знаходився на 10-кілометровій глибині, у 80 кілометрах на північ від міста Палу на четвертому за величиною індонезійському острові Сулавесі.
 
Координація рятувальних операцій владою була ускладнена, оскільки землетрус викликав перебої в електропостачанні. Зв'язок між Палу і найближчим до епіцентру землетрусу містом дунган було обірвано.
 
Євросоюз виділив Індонезії 1,5 млн євро для ліквідації наслідків природної катастрофи.
 
Нагадаємо, після землетрусу на острів Сулавесі обрушилося цунамі. Місцевих жителів спочатку попередили про небезпеку цунамі, але згодом попередження відкликали, саме тоді 3-метрова стіна води обрушилася на узбережжя.

За першими повідомленнями, загинуло понад 380 людей.
 
Пізніше ЗМІ повідомили, що кількість загиблих внаслідок цунамі на острові Сулавесі в Індонезії складає не менше 830 людей.