У Києві грабіжники влаштували стрілянину по поліції: вбили свого, поранили патрульного (фото)

10:20, 01.10.2018
У Києві грабіжники влаштували стрілянину по поліції: вбили свого, поранили патрульного (фото)

Поліцейські у відповідь застосували табельну вогнепальну зброю, однак бандитам вдалося зникнути (фото: facebook.com/UA.KyivPolice)

У центрі Києва в ніч на понеділок 1 жовтня сталася стрілянина, в ході якої було вбито чоловіка і поранено поліцейського.
 
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.
 
Там розповіли, що патрульні отримали виклик про допомогу: злочинці вдерлися в приватний будинок для пограбування. 
 
Нападники забрали деякі цінні речі та намагалися втекти.
 
"При спробі затримання вони відкрили вогонь по правоохоронцях та застосували гранату. Поліцейські у відповідь також застосували табельну вогнепальну зброю, однак зловмисникам вдалося зникнути", - розказав начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.
 
Крім того, за словами Крищенка, при огляді території поблизу вчинення злочину на шляху їх відходу правоохоронці виявили мертвого чоловіка з вогнепальними пораненнями.
 
 
"Імовірно, вбитий причетний до нападу на приватний будинок. Згодом ми будемо розуміти, з якої саме зброї він застрелений", - припустив він.
 
При цьому з'ясувалося, що внаслідок стрілянини було поранено поліцейського. 
 
 
Коли близько 22-ї години по вулиці Лаврській у Печерському районі поліцейські патрулювали місто, чоловік у темному одязі перебіг дорогу в невстановленому місці, перед їхнім автомобілем, при цьому дивно поводився і періодично присідав.
 
Двоє поліцейських кинулися за ним, а у відповідь невідомий кілька разів вистрілив. 
 
"У результаті патрульний отримав два поранення, його доставили в лікарню. Стрілець втік. Для його розшуку у Києві введено спеціальний оперативний план. На місці події працює слідчо-оперативна група, спецпризначенці та кінологи", - повідомив Андрій Крищенко.
 
 
Правоохоронця з пораненнями в ногу та стегно доставили в лікарню. Для розшуку зловмисника у столиці введено спеціальний оперативний план.
 
За тривогою піднято особовий склад Печерського управління поліції, задіяні спецпризначенці, експерти-криміналісти та орієнтовані наряди в всіх районах столиці.
 
Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.
 
Нагадаємо, минулого місяці в Харкові під час спецоперації СБУ застрелили ветерана АТО, екс-бійця Національної гвардії, який погрожував підірвати гранату при затриманні за вимагання $50 тисяч.