Вбивство Захарченка: в Росії показали останні хвилини ватажка і вибух (відео)

08:33, 01.10.2018
Вбивство Захарченка: в Росії показали останні хвилини ватажка і вибух (відео)

ЗМІ в Росії показали відео вибуху в кафе "Сепар" в окупованому Донецьку, в результаті якого 31 серпня загинув глава окупантів ДНР Олександр Захарченко.
 
На відеозаписі з камер спостереження, який оприлюднив телеканал "Росія 1", видно, як до будівлі під'їжджає кортеж з кількох позашляховиків, в одному з яких перебував Захарченко. 
 
У супроводі охорони він попрямував до входу в кафе. Першим туди зайшов один з охоронців Захарченка, щоб перевірити приміщення.
 
На записі, зробленому всередині приміщення, видно, що перед Захарченком відкривають двері і він входить до кафе. Коли він знаходився в тамбурі, прогримів вибух.
 

Момент вибуху зафіксовано на камері, встановленої ззовні "Сєпара".
 
Нагадаємо, Олександра Захарченка ліквідували в кафе із промовистою назвою "Сєпар" 31 серпня.

В Росії його вбивство розслідують за статею, яка стосується лише громадян РФ.

Українська розвідка має дані, що ліквідацію номінального ватажка окупаційної адміністрації окупованих районів Донецької області провела ФСБ Росії"Справді, за даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони ж будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам якісь звинувачення", - сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
 
17 вересня окупанти ДНР заявили, що за підозрою в замаху на Захарченка затримали 40-річного жителя Донбасу Олександра Погорєлова (позивний "Легіонер").