Петро Порошенко отримав чашку № 1 із колекції на підтримку Меморіального комплексу загиблим в АТО

16:01, 30.09.2018
Петро Порошенко отримав чашку № 1 із колекції на підтримку Меморіального комплексу загиблим в АТО

Порошенко похизувався "волонтерською" чашкою (фото: Петро Порошенко / Facebook)

Петро Порошенко отримав філіжанку під № 1 із лімітованої колекції "Заніматєльноє зброєведення", які створили, щоб на аукціоні зібрати гроші на виготовлення Дзвону пам’яті, який стане центром Меморіального комплексу загиблих у війні проти Росії на Донбасі.

"Дякую нашим військовим за чудову ініціативу - виготовляти сувенірну продукцію під брендом АРМІЯ. Виручені кошти витрачаються на гуманітарні проекти, зокрема Дзвін пам’яті. Долучайтеся до хорошої справи!", - ідеться в повідомленні на Facebook-сторінці Петра Порошенка.

Від його імені наголошується, що президент України з нетерпінням чекав на це замовлення.



"Чашка дійсно класна!", - прокоментував Петро Порошенко.

На ній, окрім символу ЗСУ, надруковано уривок із книги Мартіна Бреста, який в жартівливій формі описує, на які подвиги має піти військовий, щоб отримати відпустку.



При цьому не вказується, у яку суму обійшлася Петру Порошенку "Чашка № 1".

Варто відзначити, що Facebook-сторінка "Армія" 5 вересня повідомляла, що перші філіжанки із серії "Заніматєльноє зброєведення" знайшли своїх власників. Про Петра Порошенка, який отримав чашку із "інв. № 1", не вказувалося.

Отримати чашки можна було завдяки інтернет-аукціону в системі Prozorro. Щодня продавалося 20 філіжанок. Наразі у продаж поступила серія чашок, присвячена Десантно-штурмовим військам "Бойові єноти".



Виручені кошти направлять на будівництво Меморіалу на території Міністерства оборони.

Центром експозиції стане дзвін, який буде бити стільки разів у день, скільки цього дня було загиблих на війні. У кінці серпня, в період днів скорботи за загиблими під Іловайськом, дзвін за загиблими лунатиме понад 40 хвилин, але наразі залишається 32 із 365 днів у році, коли дзвін мовчатиме. 

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що внаслідок війни він втратив бізнес в Росії.