Українським суддям погрожують розправою за розгляд справи народного депутата

12:38, 30.09.2018
Українським суддям погрожують розправою за розгляд справи народного депутата

Понад 20 суддів отримали погрози від "Тризуба" (ілюстративне фото)

Понад 20 суддів отримали погрози від абонента "Тризуб" через  Viber та Telegram через ймовірний розгляд справи стосовно народного депутата від Харкова.

Вища рада правосуддя опублікувала заяву від судді Апеляційного суду Харківської області Володимира Плетньова.

Він повідомив, що отримав погрози із невідомого йому номера.

Володимир Плетньов зазначив, що 21 вересня на його мобільний номер через систему "Телеграм" надійшло повідомлення від невідомої особи під ніком "Тризуб", в якому містилися погрози йому та членам родини.

У заяві наголошується, що адресат "Тризуб" діяв в інтересах народного депутата з Харкова, з яким харківський суддя не знайомий і не розглядав жодних справ.

При цьому ім’я народного депутата не називається.

Видання "Главком" додає, що подібні погрози від "Тризуба" отримували 24 суддей протягом 21-22 вересня.



Голова Шевченківського райсуду Києва Олег Савицький 24 вересня звернувся з цього приводу до Вищої ради правосуддя та до Генеральної прокуратури.

Потрібно наголосити, що імені "народного депутата з Харкова" не розголошується. Під час виборів до Верховної Ради у місті Харкові було сформовано 6 одномандатних виборчих округів.

Як повідомляла "УМ", у Києві пограбували прокурора Сергія Горбатюка, керівника відділу спецрозслідувань, та побили суддю Сергія Дячука, які займаються "справами Майдану".