У Києві затримали водія краденого авто з номерами «ДНР»

11:46, 30.09.2018
У Києві затримали водія краденого авто з номерами «ДНР»

Авто на ДНРівських номерах роз’їжджало Києвом (фото: СБУ)

У Києві СБУ затримала чоловіка, який роз’їжджав містом на автівці з номерами "ДНР", яка виявилася у розшуці Інтерполу.

"Контррозвідники СБУ встановили місце знаходження авто та затримали особу, яка керувала авто - громадянина України, колишнього працівника МВС України, у теперішній час - представника однієї із українських страхових компаній", - повідомили в СБУ.

Зазаначається, що "фейкові реєстраційні номери" та документи на авто вилучені.

Виявилося, що авто перебуває у розшуці Інтерполу із 2014 року.

Його знайшли в Росії та вирішили передати представнику страхової компанії в Україні, зробили це "як було" - з документами, виданими в "ДНР".

"Під час перетину російсько-українського кордону він зняв номерні знаки так званої ДНР, але при в’їзді в Київ знову встановив їх, за його словами, "для забезпечення відповідності реєстраційних автомобільних номерів пакету документів на вказану машину, виданих російськими представниками Інтерполу, на випадок зупинки транспортного засобу для перевірки працівниками поліції України", - зазначають в СБУ, але не пояснюють, якими номерами скористався чоловік при перетині кордону.

Водій авто із номерами "ДНР" намагався сховати його після поширення у соцмережах і ЗМІ інформації про машину із номерами окупаційної адміністрацій ОРДО в Києві.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ евакуювала на підконтрольну територію колишнього "міністра" із аграних питань "ДНР"