З кросівками на «ти»: які бувають чоловічі моделі

14:42, 26.09.2018
З кросівками на «ти»: які бувають чоловічі моделі

Кросівки необхідні всім, тим більше що сьогодні вони стали доречним взуттям практично на будь-яких заходах, не кажучи вже про спортивні. Однак універсальної пари на всі випадки життя не існує, а щоб відчувати себе комфортно, потрібно підібрати модель відповідно до тих завдань, які вона буде виконувати. Якими бувають чоловічі кросівки? Сьогодні про це наша стаття.
 
Кросівки поділяють за їх функціональним призначенням: для бігу, тенісу, футболу, волейболу, баскетболу, фітнесу, велоспорту, гольфу і повсякденні. Розглянемо основні з них.
 
• Бігові. Такі моделі повинні бути легкими та мати гарні амортизаційні властивості, що буде сприяти стабілізації та захисту стопи від травм. Неправильно підібрана модель може поставити під удар хребет і колінні суглоби.
 
• Футбольні. Такі моделі бувають декількох типів: для бігу по футбольному полю, по футзалу та по штучному покриттю. Перші - бутси, повинні бути з шипами, другі мати широкий ніс і спеціальну систему амортизації, а останнім необхідна підошва з високою зносостійкістю.
 
• Баскетбольні. У зв'язку з особливостями навантажень даної гри, кросівки для баскетболу повинні бути дуже пружинистими, з товстою і масивною підошвою і високим верхом, який дозволить уникнути вивихів і розтягувань гомілкостопу.
 
• Для тренувань. Заняття в залі вимагають від кросівок твердий задник, легкий, дихаючий матеріал верху, рифлену підошву, розширену в районі п'ят, для уникнення ковзання і кращої стійкості.
 
• Повсякденні. Це моделі, які не призначені для занять спортом, але комфортні для тривалого щоденного носіння.
 
Говорячи про чоловічі кросівки неможливо не згадати про бренд New Balance, один з головних світових виробників спортивного взуття. Асортимент марки представлений усіма перерахованими вище видами кросівок, а сучасний дизайн, якісні матеріали та застосування новітніх технологій роблять кожну пару марки комфортною, функціональною і надійною.