Екс-«аграрного міністра» терористів СБУ вивела на підконтрольну територію

17:21, 25.09.2018
Екс-«аграрного міністра» терористів СБУ вивела на підконтрольну територію

Алію Камара втік із «ДНР» (фото: "Миротворець")

Контррозвідка Служби безпеки України вивела з тимчасово окупованої території Донецької області колишнього «міністра агропромислової політики і продовольства» підконтрольної Росії терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє СБУ.

Затриманого «міністра» звинувачують за статею 258‑3 Кримінального кодексу України, але він співпрацює зі слідством та надає покази щодо діяльності терористичної організації, фактів безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, розкрадання державного майна, руйнування інфраструктури і народногосподарського комплексу регіону та інших злочинів російсько-терористичних військ проти основ національної та громадської безпеки.

Правоохоронці встановили, що у вересні 2014 року чоловік приєднався до лав незаконних збройних формувань. Спочатку у складі так званого «Індустріального оплоту Донбасу» він займався постачанням в ОРДО добрив, паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, закупівлею зерна та кінцевої продукції сільського господарства.

Згодом, очоливши за пропозицією уже ліквідованого Олександра Захарченка «міністерство агропромислової політики і продовольства», зловмисник під кураторством російських спецслужб забезпечував формування штату та функціонування фейкового відомства.

«Серед іншого він також «санкціонував» прибуття на окуповані території Донбасу вантажів так званого «російського гуманітарного конвою», - дожають в СБУ.

На підґрунті конфлікту за «дерибан» російської «гуманітарки» чоловіка відправили за ґрати його ж поплічники начолі із Олександром Захарченком.

Із такого опису СБУ можна зробити висновок, що мова йде про чоловіка на ім’я Алію Камара. Він очолив «міністерство агропромислової політики і продовольства» ОРДО 17 листопада 2014 року, а вже 15 грудня того ж року його арештували, у місцевому СІЗО він провів більше року. 

Алію Камара внесений до бази «Миротворця». Зазаначається, що він - уродженець Донецька.

Нагадаємо, у серпні «міністр» окупантів «ДНР» Юрій Лекстутес перейшов на бік України і евакуювався на контрольовану територію