Ватажки терористів на Донбасі планували потрапити на прийом у Кремль: їх не пустили (записи перемовин)

16:04, 24.09.2018
Ватажки терористів на Донбасі планували потрапити на прийом у Кремль: їх не пустили (записи перемовин)

Олександр Захарченко, Олександр Козаков та Олександр Тимофєєв у Кремлі ймовірно вважаються головними "дерибанщиками" грошей та ресурсів із Москри

СБУ опублікувало записи перемовин ватажків терористичних угрупувань на окупованому Донбасі, які планували провести перемовини про поділ влади після ліквідації Олександра Захрченка із кураторами в Кремлі, куди їх врешті не пустили.

"6 вересня 2018 року приблизно о 18.30 офіційний радник вже загиблого Олександра Захарченка Олександр Казаков зателефонував Дмитру Трапезнікову, який на той час виконував обов’язки голови так званої "ДНР". Як стало зрозуміло із розмови, вони чітко розраховують на вирішення "ситуації" Владиславом Сурковим, усім відомим в іпостасі помічника президента РФ Путіна та куратора тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей", - зазначається у повідомленні СБУ.

Фігуранти розмови очікували, що у Кремлі невдовзі організують нараду про зміну влади та затвердження майбутнього глави "ДНР" та складу "Совета Министров ДНР".

"У той же день близько дев’ятої вечора між (на той час в.о. голови фейкової "ДНР") Дмитром Трапезніковим та Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови "Народного Совета ДНР", відбулася ще одна показова розмова. "Товарищі" узгоджували свої дії спільно із "керівником МГБ ДНР" Павленком стосовно якнайшвидшої нейтралізації Казакова (радника Захарченка) через позбавлення його волі", - продовжують в СБУ.

Вони обговорювали, що Олександр Казаков спробує залишити при владі так звану "групу Захарченка".

Денис Пушилін висловив особисту зацікавленість у негайному усуненні із займаної посади терориста Олександра Тимофеєва (на прізвисько "Ташкент") через його примусове звільнення з посади "віце-прем’єра-міністра – міністра доходів і зборів ДНР" за терміновим розпорядженням самого ж Пушиліна.

"Зміст перемовин вказує на існуючий сталий конфлікт між "керманичами фейкової республіки". Він доводить наміри Пушиліна та Трапезнікова у будь-який спосіб позбутись впливових конкурентів "з команди Захарченка", зокрема Казакова і Тимофеєва, ("Ташкент") та завершити "місцевий державний переворот", - наголошують в СБУ.



Однак, за даними російського видання "Новая газета", перемовини Дмитру Трапезнікову, Олександру Тимофєєву та Олександру Козакову в Кремлі провести не вдалося - їх не пустили в Кремль до адміністрації Володимира Путіна.

За даними видання, після цієї невдачі Олександр Тимофєєв поїхав до Криму, щоб спробувати через "голову" регіону Сергія Аксьонова вийти на провідних російських чиновників і зберегти свої позиції.

Але це теж не принесло результату.

Наразі Денис Пушилін призначений керувати окупаційною адміністрацією частини Донецької області. "Вибори" на окупованих теритріях планують провести у лютому, бо попередній "легітимний" ватажок Олександр Захарченко загинув під час вибуху в кафе "Сєпар".