В Армянську скасували режим надзвичайної ситуації після аварії на Кримському титані

15:33, 23.09.2018
В Армянську скасували режим надзвичайної ситуації після аварії на Кримському титані

В Армянську скасували надзвичайний стан

В Армянську на півночі окупованого криум скасували режим надзвичайної ситуації, введений 14 вересня після аварії на заводі "Кримський титан".

Про це повідомляє російський Інтерфакс.

Окупаційна влада Криму планує повертати евакуйованих дітей до міста 24-25 вересня.

Водночас заявляється, що із 16 вересня не зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі на півночі Криму.

Нагадаємо, 15 вересня очільниця кримського управління "Росспоживнагляду" Наталія Пеньковська заявляла, що на півночі Криму зафіксоване 9-кратне перевищення норм забруднюючих речовин, до цього повідомляялося про перевищення норми у 5 разів.

Завдяки чому протягом доби повітря стало чистим окупаційна влада не зазначала.

Як повідомляла "УМ", 23 серпня на заводі в Армянську стався викид забруднюючих речовин. Місто вкрилося жовтою масною плівкою, люди масово скаржилися на проблеми із диханням, місцеві почали виїжджати із зони ураження, згодом почалася централізована евакуація дітей.

Українські прикордонники, які несуть варту на адміністративному кордоні із Кримом теж зазнали ураження, 37 із них звернулося за медичною допопмогою.

Однією із причин аварії, про яку повідомляла українська розвідка та говорив Петро Порошнеко, влучання артилерійського снаряду у кислотні відстійники заводу під час "навчань" окупаційної російської армії.