На Миколаївщині у двір фермера кинули 4 «коктейлі Молотова»

17:10, 22.09.2018
На Миколаївщині у двір фермера кинули 4 «коктейлі Молотова»

Нападники - четверо чоловіків віком від 18 до 55 років - злетіли в автівці із траси (фото: Національна поліція)

В селі Актове Вознесенського району Миколаївської області зловмисники кинули 4 "коктейлі Молотова" у садибу 50-річного фермера. Переслідували зловмисників фермери із трьох районів та поліція.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, на подвір’ї спалахнула пожежа.

"У цей час в оселі перебував сам господар, його дружина та товариш. Поки жінка намагалась загасити полум’я, чоловіки почали переслідування автомобіля зі злочинцями", - повідомляють правоохоронці.

Під час погоні домовласник зателефонував до поліції та покликав на допомогу місцевих фермерів з Братського та Вознесенського районів.

"Згуртовані громадяни та правоохоронці швидко перекрили усі можливі шляхи втечі підпалювачів, і після тривалого переслідування, вже у Братському районі, зловмисники, опинившись у глухому куті, не впорались із керуванням та перекинулись на автомобілі Chery", - ідеться в повідомленні.

Підпал влаштували, щоб залякати фермера та змусити платити "данину" зловмисникам.

"Слідчі кваліфікували подію, як замах на умисне вбивство кількох людей, вчинений за попередньою змовою групою осіб, способом, небезпечним для життя багатьох громадян", - додають у поліції.

Нагадаємо, на Київщині рейдери вигнали робітників фермерського господарства із поля та вкрали урожай соняшника із 30 гектарів.