В Ірані під час параду відкрили стрілянину: загинуло не менше 9 людей

13:13, 22.09.2018
В Ірані під час параду відкрили стрілянину: загинуло не менше 9 людей

Стрілянина на параді в Ірані: не менше 9 загиблих, серед поранених жінка та дитина (фото: АFP)

В місті Ахваз на південному заході Ірану під час параду до річниці початку ірано-іракської війни 1980-1988 років була відкрита стрілянина. Унаслідок нападу загинуло не менше 9 осіб, є поранені, серед них діти.

Як повідомляє DW, нападники цілилися в представників Корпусу вартових ісламської революції. Ця структура - військова гілка виконавчої влади Ірану, воєнізоване формування існує паралельно із збройними силами.

Унаслідок стрілянини, за офіційними даними, загинули щонайменше 10 осіб. Іранське державне інформаційне агентство Irna повідомило про щонайменше 20 поранених. Серед поранених є також одна жінка й дитина.



Водночас ВВС повідомляє про те, що державні ЗМІ Ірану та чиновники звинувачують сунітських бойовиків чи арабських націоналістів. Влада вже назвала напад терактом. Водночас жодне із угрупувань не взяло на себе відповідальність за напад.

Зазначається, що нападників було четверо, вони цілилися у військових високопосадовців, які стояли на подіумі, але автоматні чарги зачепили цивільних.

Заступник місцевого губернатора Алі Хосейн Хосензадех повідомив, що правоохоронці вбили двох нападників, і заарештували ще двох.

Місто Ахваз, де стався напад, у грудні 2017 року охопили антиурядові акції протесту.

Як повідомляла "УМ", на президента Венесуели хотіли скинути бомбу на параді в Каракасі.