США ввели санкції проти Китаю за купівлю бойових літаків і ракет у Росії

10:45, 21.09.2018
США ввели санкції проти Китаю за купівлю бойових літаків і ракет у Росії

Держдепартамент США негайно накладе санкції на підрозділ з розробки обладнання міноборони Китаю та його керівника Лі Шанфу (фото: AP)

Адміністрація Трампа запровадила санкції проти Китаю за купівлю російських винищувачів і ракетних систем у порушення санкцій проти Росії за втручання у вибори в США.
 
Про це пише Reuters.
 
Державний департамент США заявив, що негайно накладе санкції на підрозділ з розробки обладнання міноборони Китаю та його керівника Лі Шанфу за участь у "значних угодах" з "Рособоронекспортом".
 
Санкції пов'язані з придбанням Китаєм 10 бойових літаків СУ-35 в 2017 році і ракет для наземних ракетних комплексів С-400 в 2018 році, говориться в повідомленні Держдепартаменту.
 
Вони блокують китайське агентство від подачі заявки на експортні ліцензії та участі у фінансовій системі США. Мінфін США також додав їх до списку осіб, з якими американцям заборонено займатися бізнесом.
 
Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп розкритикував позицію Китаю з питання ядерного роззброєння Корейського півострова. Окрім цього, Трамп звинуватив Китай у зламі пошти Гілларі Клінтон.