Табір «Славутич» після смерті дівчинки повернуто у власність держави

08:27, 20.09.2018
Табір «Славутич» після смерті дівчинки повернуто у власність держави

Табір "Славутич", де в липні сталося жахливе отруєння дітей (фото: slavutich.net.ua)

Верховний Суд повернув у державну власність дитячий санаторій "Славутич" у Київській області, який належав співмешканці екс-президента Віктора Януковича Любові Полєжай.
 
Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
 
"Сьогодні Верховний суд підтримав принципову позицію ГПУ щодо викрадення у держави 6 тисяч квадратних метрів дитячого санаторію, розташованих у мальовничому куточку Київщини на березі Канівського водосховища", - зазначив він.
 
Як відомо, ТОВ "Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Славутич" належав благодійному фонду "Дорога майбутнього" Любові Полєжай - жінки, яка жила з Віктором Януковичем у Межигір'ї, поки він був президентом.
 
Нагадаємо, 2 липня в дитячому таборі "Славутич" отруїлись 16 дітей. Одна з них - 8-річна Маргарита Лукашук - впала в кому, її життєдіяльність підтримувалась апаратно. Було втрачено багато часу, оскільки і медперсонал табору, і персонал центральної райлікарні не повідомили про отруєння відразу. Лікарів швидкої деякий час до закладу не пускали.
 
Маргарита Лукашук померла вночі 12 вересня. Дівчинка з 2 липня перебувала в комі після отруєння з оздоровчого закладу санаторного типу "Славутич" на Київщині. Про моторошну ситуацію, про яку не поширювалися чиновники МОЗ, розповідала мама Маргарити Юлія Лукашук.