Володимир Балух поскаржився на сильний біль у серці

22:34, 17.09.2018
Володимир Балух поскаржився на сильний біль у серці

Архієписком Климент та Володимир Балух під час суду (фото: Михайло Батрак / Facebook)

Кримський політв’язень Володимир Балух поскаржився своєму громадському захиснику архієпископу Клименту на сильні болі у серці.

Про це повідомляє Радіо свобода.

За словами архієпископа, Володимир  Балух скаржиться на сильний біль в серці, однак припиняти голодування не збирається.

Климент відмовився прокоментувати інформацію про побиття політв’язня в СІЗО Сімферополя.

Громадський захисник підкреслив, що спочатку має намір обговорити інформацію, яку він дізнався від Володимира Балуха, з його адвокатом.

«Я Володю бачив, з ним спілкувався, в тому числі про його здоров'я, передав листи підтримки. Спочатку ми обговоримо деякі речі з адвокатом, після буде офіційна заява з цього приводу. Можу тільки сказати, що Володя скаржиться на біль в серці, іноді біль настільки гострий, що він задихається і відчуває блювотні позиви», - розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський.

Нагадаємо,  Володимир Балух перший свій термін у 3 роки та 5 місяців ув’язнення отримав нібито за зберігання боєприпасів та гранати у будинку, куди навідалися російські силовики після його показової підтримки України та незгоди із окупацією.

Через несправедливість процесу Володимира Балуха вважають політв’язнем.

Під час його перебування в СІЗО Сімферополя проти Володимира Балуха висунули нове звинувачення - у побитті начальника СІЗО.

Загалом його засудили до 5 років позбавлення волі.