У сутичках під Генпрокуратурою в Києві постраждали 7 поліцейських

13:57, 17.09.2018
Під час сутичок біля Генеральної прокуратури України у Києві постраждали семеро поліцейських.
 
Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.
 
"Відповідно до поданої у КМДА заявки київської міської організації однієї з політичних партій, під будівлею Генеральної прокуратури України сьогодні відбувалася акція протесту. Під час заходу активісти розписали стіни будівлі, а потім агресивно налаштовані учасники намагалися потрапити у приміщення, застосували газові балончики, а відтак виникла сутичка із працівниками поліції, які забезпечували правопорядок", - заявили в поліції.
 
Правоохоронці заявляють, що при спробі потрапити в адмінбудівлю учасники заходу спровокували штовханину з правоохоронцями.
 
"Під час конфлікту постраждало кілька правоохоронців, надати допомогу яким не було можливості через людей, які штурмували приміщення. Згодом учасники акції зробили коридор - і поліцейські відступили. Постраждалим поліцейським надають необхідну медичну допомогу", - додали в поліції.
 
Після цього, за інформацією правоохоронців, учасники акції намагалися пошкодити вхідні двері адмінбудівлі, а з приміщення застосували вогнегасники. У відповідь активісти почали кидати по вікнах камінням і бруківкою.
 
На місці продовжують нести службу поліцейські, зокрема співробітники поліції діалогу.
 
За фактами подій внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за двома статтями Кримінального кодексу України - ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 296 (Хуліганство).
 
Нагадаємо, біля будівлі Генпрокуратури в Києві сталися сутички між поліцією та протестувальниками. Останні вимагають відставки генпрокурора Луценка через видачу українською стороною Росії Тимура Тумгоєва.