Вбивство Захарченка: в ДНР стверджують, що отримали зізнання від Олександра Погорєлова

11:32, 17.09.2018
Вбивство Захарченка: в ДНР стверджують, що отримали зізнання від Олександра Погорєлова

Олександр Погорєлов

За підозрою в замаху на ватажка окупантів ДНР Олександра Захарченка затримали 40-річного жителя Донбасу Олександра Погорєлова (позивний "Легіонер").
 
Про це повідомляють інформаційні ресурси, підконтрольні терористам ДНР. 
 
Окупанти стверджують, що Погорєлова нібито завербував працівник СБУ, який поставив перед чоловіком завдання "ліквідувати ватажка ДНР".
 
Як заявив підозрюваний, місцем здійснення теракту нібито був обраний ресторан "Пушкін", у туалеті якого Погорєлов встановив вибуховий пристрій.
 
Погорєлов був затриманий ще в 2017 році, проте після того, як Захарчено був убитий у результаті вибуху в кафе "Сепар", з ним провели черговий допит, в ході якого він нібито зізнався, що знав про існування другої диверсійної групи, яка готувала теракт саме в "Сепарі".
 
За словами затриманого, там передбачалося використовувати нову систему дистанційного вибухового пристрою, здатну розпізнавати сигнал на відстані близько двох кілометрів, незважаючи на стіни, перекриття та інші наявні перешкоди.
 
Терористи стверджують, що вона була надана американськими спецслужбами, а її вартість нібито становить близько 10 тисяч доларів.
 
Нагадаємо, Олександра Захарченка ліквідували в кафе із промовистою назвою "Сєпар" 31 серпня.

В Росії його вбивство розслідують за статею, яка стосується лише громадян РФ.

Українська розвідка має дані, що ліквідацію номінального ватажка окупаційної адміністрації окупованих районів Донецької області провела ФСБ Росії"Справді, за даними воєнної розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони ж будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам якісь звинувачення", - сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.