У Чернівцях авто поліції насмерть збило пішохода (оновлено, фото)

12:06, 16.09.2018
У Чернівцях авто поліції насмерть збило пішохода (оновлено, фото)

Екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської (фото: facebook.com/policebukovyna)

У Чернівцях в ніч на неділю 16 вересня поліцейський автомобіль збив на смерть пішохода.
 
Як повідомляє прес-служба поліції Чернівецької області, повідомлення про наїзд поліцейського автомобіля на пішохода по вулиці Руській надійшло до поліції близько 2-ї години ночі.
 
На місці ДТП встановлено, що за кермом службового автомобіля Mitsubishi Outlander перебував 25-річний лейтенант поліції. 
 
На момент автопригоди екіпаж здійснював патрулювання вулиці Руської.
 
"Рухаючись з увімкненим проблисковим маячком синього кольору, поліцейський допустив наїзд на 28-річного жителя Герцаївського району, котрий раптово вибіг на проїжджу частину дороги. Внаслідок отриманих травм пішохід загинув на місці автопригоди", - повідомили в поліції.
 
 
За фактом ДТП прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.
 
Разом з тим, заступник прокурора Чернівецької області Олег Пепелюк у Facebook повідомив, що, за попередніми результатами, патрульні не перебували у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.
 
 
"Патрульних поліцейських з місця події одразу проведено для судово-медичного освідування на предмет алкогольного та наркотичного сп’яніння за участі прокурора. За попередніми результатами такого стану не виявлено, всі тести негативні", - зазначив він.
 
Також Пепелюк повідомив, що за участі прокурорів спеціалізованими слідчими ГУ НП в Чернівецькій області та експертами Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проведено огляд місця події.
 
 
"За попередніми результатами, зіткнення відбулося до пішохідного переходу, що підтверджується розсипом уламків. Автомобіль поліції, відеореєстратор та інші речові докази вилучено", - додав він.
 
Враховуючи, що повноваження щодо досудового розслідування у слідчих прокуратури припинено, його здійснення доручено слідчим управління СБУ в Чернівецькій області, зазначив заступник прокурора.
 
19 серпня ДТП за участю автівки поліції сталося в Сумахна перехресті двох вулиць Audi вдарила поліцейське авто в бік, в результаті чого автомобіль патрульних вилетів на тротуар і перекинувся, збивши групу пішоходів.