Поп-співачка та командир батальйону УДА створили громадсько-політичний проект із виборчими перспективами

21:54, 12.09.2018
Поп-співачка та командир батальйону УДА створили громадсько-політичний проект із виборчими перспективами

Анастасія Приходько та Андрій Гергерт презентували громадсько-політичний проект "Вимагаю змін" (фото: УНІАН)

Українська співачка Анастасія Приходько та командир 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрій Гергерт створили громадсько-політичний проект "Вимагаю змін", який згодом має перерости у політичний проект.

Про це повідомляє УНІАН, який надав активістам майданчик для презентації.

Анастасія Приходько передбачає, що “Вимагаю змін” має стати всеукраїнським громадським рухом, який згодом переросте в політичний проект.

"Цей рух об’єднує волонтерів, добровольців, журналістів, юристів та лікарів, які проявили себе на сьогодні на війні. Долучитися до руху вже погодилися і публічні люди. Наше завдання – об'єднати їх, об’єднати їхні зусилля, направляти один одного для впровадження змін в країні”, - зазначив Андрій Гергерт.

При цьому обов’язки вони вже розподілили:

"Ми з Андрієм вже маємо приблизний розподіл обов’язків: він займатиметься справами добровольців, а я приділятиму увагу різним соціальним проектам. Я дуже хочу допомагати людям", - додала Анастасія Приходько.

За її словами, наразі формується 10 головних вимог до держави про необхідні зміни. Їх презентують "на якусь знакову дату, символічну для України".

"Але ми не можемо сформулювати їх без думок українців, тому спочатку ми повинні послухати людей" - заявила співачка, а командир батальйону УДА додав, що вони вже збирають прибічників по всій Україні та вирушають у всеукраїнське "турне".

“Ми хочемо, щоб громада була активна, щоб вона брала участь у житті країни. Ми станемо платформою для такої діяльності. Зараз ми плануємо не дати ворогу можливості використати агресивні настрої людей, які панують всередині України. Ми хочемо заспокоїти їх і дати віру в себе, бо люди зараз розчаровані. Ми - потужна організація, яка бере відповідальність за цю країну”, - резюмував Анатолій Гергерт.

Нагадаємо, Анастасія Приходько неодноразово давала концерти для українських військових, займається волонтерською діяльністю тощо. Її ім’я фігурує серед українських поп-виконавців, які категорично відмовляються від виступів в Росії, хоча Анастасія приходько представляла РФ на конкурсі "Євробачення" 2009 року в Москві.

Як повідомляла "УМ", журналіст Дмитро Гнап збирає нову політсилу.