Україна, Туреччина, Азербайджан і Грузія разом боротимуться з оргзлочинністю

12.09.2018
Про взаємодію у боротьбі з організованою злочинністю та «злодіями у законі» домовилися МВС України та Грузії. Про це йшлося під час зустрічі міністрів внутрішніх справ двох країн. 
 
«Нас цікавить взаємодія кримінального блоку поліції. Головна проблема — ідентифікація осіб та оперативний обмін інформацією. У нас виникали ситуації, коли досить довго ми не могли отримати інформацію про затриманих громадян Грузії. Ми розуміли, що це кримінальний авторитет, але не мали підтвердження від грузинської сторони. Інша проблема — це питання взаємодії відомств щодо «злодіїв у законі», — зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
 
Наше МВС ініціює створення міждержавної робочої групи для боротьби з організованою злочинністю та «злодіями у законі», повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.
 
«Нас турбує організована злочинність і «злодії в законі», які, здебільшого, вихідці з Грузії. Ми пропонуємо створити спільну робочу групу з числа офіцерів кримінальної поліції для спільної роботи, оперативного обміну інформацією, аби ми могли швидко реагувати на загрози. Контактну групу буде створено між чотирма країнами — Україною, Туреччиною, Азербайджаном, Грузією», — сказав він.
 
Окремо сторони обговорили питання протидії наркозлочинності.
 
Міністр внутрішніх справ Грузії Георгі Гахарія, віце-прем’єр-міністр, зазначив, що грузинська сторона готова до плідної співпраці за всіма напрямами.