У підозрюваного в зраді СБУшника Андрія Васьковського вилучили таємний документ про співпрацю спецслужби з Британією

20:31, 10.09.2018
У підозрюваного в зраді СБУшника Андрія Васьковського вилучили таємний документ про співпрацю спецслужби з Британією

Працівник контррозвідки з кінця 2016 року нібито вступив у злочинну змову з представником російської ФСБ (фото: "Цензор.НЕТ")

У підозрюваного в державній зраді співробітника СБУ Андрія Васьковського вилучили таємний документ про співпрацю спецслужби з розвідкою Великої Британії.
 
Про це йдеться в рішенні Шевченківського районного суду Києва.
 
Зазначається, що 15 серпня після затримання правоохоронця в його кабінеті провели обшук.
 
Пізніше суд за клопотанням СБУ, яке веде розслідування, наклав арешт на вилучені речі.
 
Зокрема, йдеться про документ з грифом "Цілком таємно". Зазначається, що він "містить відомості про співпрацю Таємної розвідувальної служби Великої Британії та Служби безпеки України щодо конкретної юридичної та фізичної особи".
 
Крім того, з робочих місць Васьковського та його колег вилучили півтора десятка жорстких дисків та флеш-носіїв, один із яких також був під грифом "Цілком таємно".
 
Також суд наклав арешт на записник та смартфон Meizu L 681H.
 
У серпні 2018 року СБУ повідомила, що виявила у своїх лавах російського агента. 18 серпня його арештували.
 
Адвокат Валентин Рибін підтвердив, що йдеться про капітана СБУ Андрія Васьковського.
 
У матеріалах справи зазначається, що працівник контррозвідки з кінця 2016 року нібито вступив у злочинну змову з представником російської ФСБ.
 
Васьковський, за словами слідства, планував передавати росіянину відомості, "які стосуються діяльності СБ України і становлять державну таємницю та службову інформацію".
 
Водночас, захисник підозрюваного у коментарі "Українській правді" сказав, що "за фактом катувань та незаконного затримання Васьковського порушене кримінальне провадження".
 
"Батьки вже місяць не можуть побачити сина, слідчий не дає побачення", - стверджує Рибін.
 
Відзначимо, на початку серпня СБУ затримала колишнього військового за підозрою у дезертирстві з української армії в Криму під час окупації півострова Росією.