Умань любить Трампа: хасиди напередодні Рош-ха-Шана здивували банером про США

09:25, 07.09.2018
Умань любить Трампа: хасиди напередодні Рош-ха-Шана здивували банером про США

Симпатії хасидів до президента США викликані його проізраїльською політикою (фото: Едуард Долинський)

Банер під назвою "Умань любить Трампа" встановили паломники в Умані. 
 
Фото банера опублікував 6 вересня на своїй сторінці у Facebook глава Українського єврейського комітету Едуард Долинський.
 
"У ці дні десятки тисяч евреїв з’їжджаються на могилу равина Нахмана, аби відсвяткували еврейский Новий рік", - написав він.
 
За інформацією сайту "Умань Медіа", Новий 5778 рік за іудейським календарем хасиди відзначатимуть з 9 по 11 вересня. Тож сьогодні в місто вже прибули 4 тисячі 473 паломники. Загалом же за різними даними очікується від 30 до 35 тисяч прочан.
 
Мікрорайон масового паломництва охороняється зведеним загоном поліції, який цього року посилений і збільшений до 550 осіб. Поліцейські, серед яких вперше є й жінки, працюють у цілодобовому режимі у дві зміни.
 

Проте вже традиційними у період Рош-ха-Шана є комунальні проблеми. Вулиця Пушкіна поступово перетворюється на суцільний смітник. Не лише контейнери, а й самі майданчики для збору відходів переповнені. А на головному релігійному об’єкті - могилі Рабі Нахмана - відсутнє водопостачання, кажуть в Умані. 
 
Зауважимо, симпатії хасидів до президента США викликані його проізраїльською політикою. Зокрема, 7 грудня 2017 року Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. Це рішення викликало багато протестів у арабському світі.
 
Як повідомляла "УМ", в Умані, вперше в історії взаємин України та Ізраїлю, відкриють тимчасове консульство на період святкування Рош ха-ШанаЦього року відзначення хасидами Нового року за іудейським календарем відбудеться в ніч з 8 на 9 вересня.