На Яворівському полігоні розпочалися найбільші в історії навчання військових України та НАТО

16:58, 03.09.2018
На Яворівському полігоні розпочалися найбільші в історії навчання військових України та НАТО

В наймасштабніших навчання країн НАТО, України та країн-партнерів НАТО беруть участь військові 14 країн (фото: Rapid Trident 2018 / Facebook)

На Львівщині розпочалися наймасштабніші в історії спільні навчання військових із України, країн НАТО та країн-партнерів НАТО.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Міністерства оборони.

Урочисте відкриття навчань відбулося на базі Міжнародного центра миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львівській області, так званому Яворівському полігоні.

Цьогорічний "Репід Трайдент - 2018" є наймасштабнішим спільним сухопутним навчанням підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань України (Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Управління Державної охорони) та військових підрозділів іноземних держав.

У ньому беруть участь військові підрозділи 10 країн-членів НАТО та 4 країн – партнерів НАТО, всього – 14 країн.

А саме – Україна, США, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Канада, Литва, Молдова, Німеччина, Румунія, Польща, Туреччина. Також у цьогорічному «Репід Трайдент» беруть участь військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-Польсько-Української бригади імені великого гетьмана Костянтина Острозького.

В цілому, до навчання залучено понад 350 одиниць техніки 2200 військовослужбовців, які тренуються на одному з найбільших у Європі Яворівському військовому полігоні.

Навчання триватимуть 2 тижні, до 15 вересня включно, та складатимуться з двох фаз - командно-штабної та польової.

За цей час українські військові та їх колеги з країн – партнерів відпрацюють низку завдань як бойового, так і логістичного та гуманітарного характеру.

Більшість українських військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях, мають досвід ведення бою на фронті російсько-української війни.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс подання до Верховної Ради про закріплення курсу на вступ України до ЄС і НАТО.