Поблизу Кривого Рогу на складі витік хлор: постраждала жінка

15:18, 03.09.2018
Поблизу Кривого Рогу на складі витік хлор: постраждала жінка

Рятувальники ліквідовують витікання хлору (фото: ДСНС України)

У селищі Радушне поблизу Кривого Рогу на складі витік хлор при його переливанні. Після чого з підозрами на отруєння випарами хлору до лікарні звернулася працівниця підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«3 вересня о 8:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про витікання хлору на території складу хлору по вул. Нікопольське шосе в Довгинцівському районі міста Кривий Ріг. При переливанні рідкого хлору з танку місткістю 96 кубічних метрів в транспортировочну ємність об’ємом 0,8 кубічних метрів на засувці між танком та місткістю не витримав ущільнювач, що спричинило витікання 25-30 кг хлору», - йдеться у повідомленні.

Після витікання утворилася хмара газоподібного хлору об’ємом приблизно 3 кубічні метри, яка розповсюдилася на площі 100 квадратних метрів.

Лівідовували наслідки аварії 26 рятувальників державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС області та Криворізького гірничорятувального загон

О 9:05 витікання ліквідували.

Близько 10:20 до центральної районної лікарні Криворізького району швидка доставила операторку хлорних установок, жінку 1964 року народження, з підозрою на отруєння парами хлору.

Як повідомляє ТСН місцеві мешканці скаржилися, що після аварії не вмикалися серени оповіщення про небезпечну ситуацію, а чиновники переконують, що аварія не складає небезпеку для жителів населеного пункту.

Нагадаємо, у Запоріжжі нацгвардієць врятував від самогубства юнку, яка хотіла зістрибнути із дамби ГЕС у Дніпро.