Чехія відмовляється приймати біженців ЄС через наплив мігрантів з України

15:14, 29.08.2018
Чехія відмовляється приймати біженців ЄС через наплив мігрантів з України

У 2017 році в Чехії попросили притулок 295 громадян України

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш заявив, що країна більше не прийме жодного біженця, який потрапляє в Євросоюз морем, бо країна приймає українців.

Про це повідомляє Radio Praha.

Відповідну заяву Андрей Бабіш зробив напередодні переговорів щодо нелегальної міграції з прем'єр-міністрами Італії та Мальти, передає .

"Чехія не прийме більше жодного біженця, який переправляється в Євросоюз через Середземне море, оскільки приймає людей з України", — сказав чеський урядовець.

При цьому 21 травня міністерство праці і соціальних справ Чехії заявило, що готує програму, яка прискорить працевлаштування українців у країні. У рамках угоди між країнами передбачається, що 19 600 українців зможуть отримати право працевлаштування на два роки.

Водночас за даними євростату, у 2017 році притулок у Чехії попросило 295 громадян України, при цьому вони склади 26% від усіх прохачів притулку в країні.

Інші громадяни України їдуть у Чехію в якості економічних мігрантів, тобто на оплачувану роботу, не отримуючи коштів із бюджету на своє проживання і соцдопомоги, яку необхідно надавати біженцям.

Нагадаємо, що прем’єр Польщі Матеуш Моравєцький у перший день після призначення заявив, що його країна приймає біженців з України. Йому довелося нагадувати різницю між біженцями та економічними мігрантами, які подекуди замінили на виробництвах поляків. які у пошуках кращого заробітку виїхали до інших країн Європи.