Місце Джона Маккейна в Сенаті може зайняти його вдова

16:50, 27.08.2018
Місце Джона Маккейна в Сенаті може зайняти його вдова

Прихильники Маккейна чітко дали зрозуміти, що хочуть, аби цю посаду обійняв незалежний кандидат, готовий критикувати чинного президента

Смерть сенатора Джона Маккейна спричинила гостру напругу в лавах республіканців щодо призначення його наступника.
 
Про це пише видання The New York Times.
 
Серед потенційних кандидатів, яких виданню називають члени Республіканської партії - зокрема вдова померлого від раку сенатора - Сінді Маккейн.
 
Також розглядається кандидатура колишнього сенатора від Арізони Джона Кайла, двох членів палати представників Джона Шадегга і Мета Салмона та ще кілька прізвищ.
 
Обрати того, хто займе місце Маккейна до 2020 року, коли відбудуться вибори сенатора від штату має губернатор Арізони Даг Дьюсі. 
 
Він уже заявив, що призначення наступника не відбудеться доти, поки не відбудуться похорони політика. З огляду на повагу до життя і спадщини Маккейна.
 
Вибір губернатора Арізони є надзвичайно важливим, оскільки новий тимчасово виконуючий обов'язки сенатора може потенційно мати значний вплив на розклад сил у Сенаті, де за республіканцями після смерті Маккейна залишається 50 місць проти 47 у демократів, відзначає видання.
 
Прихильники Маккейна чітко дали зрозуміти Дьюсі, що хочуть, аби цю посаду обійняв незалежний кандидат, готовий критикувати чинного президента. Водночас лунають і заклики обрати республіканця лояльного до Дональда Трампа.
 
Американський сенатор, великий друг України Джон Маккейн помер 25 серпня від раку головного мозку у віці 81 року у США.