У Північній Кореї звинуватили США в підготовці злочинної змови проти Пхеньяна

17:31, 26.08.2018
У Північній Кореї звинуватили США в підготовці злочинної змови проти Пхеньяна

Дональд Трамп і Кім Чен Ин на зустрічі у Сінгапурі в червні

Контрольована державою газета Північної Кореї у неділю звинуватила Сполучені Штати в "лукавстві" і "підготовці злочинної змови" проти Пхеньяна після того, як Вашингтон раптово скасував візит держсекретаря США Майка Помпео.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Переговори щодо денуклеаризації між обома країнами зайшли в глухий кут після саміту президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапурі в червні.

Помпео наполягав на конкретних кроках КНДР щодо відмови від свого ядерного арсеналу, в той час як Пхеньян вимагає, щоб Вашингтон спочатку пішов на поступки.

Північнокорейська газета Rodong Sinmun повідомила, що військові США, які базуються в Японії, організували авіаційні навчання, націлені на "проникнення в Пхеньян".

"Такі дії доводять, що США виношують злочинну змову, щоб розв'язати війну проти КНДР і вчинити злочин, який заслуговує нещадного божественного покарання в разі, якщо США не впораються зі сценарієм несправедливої і бандитської денуклеаризації КНДР", - йдеться в повідомленні видання.

Речник посольства США в Сеулі заявив, що у нього немає інформації про навчання, про які пише видання.

Редакційна стаття, в якій не згадувалася поїздка Помпео, закликала Вашингтон відмовитися від "безглуздої військової авантюри" і реалізувати сінгапурський угоду, в якій лідери обіцяли працювати в напрямку повної денуклеаризації Корейського півострова.

Нагадаємо, Дональд Трамп та Кім Чен Ин домовилися про денуклеаризацію Північної Кореї.