У винограднику Крістофа Лакарена в Шабо слідів підпалу не знайшли

10:33, 26.08.2018
У винограднику Крістофа Лакарена в Шабо слідів підпалу не знайшли

Виноградники Крістофа Лакарена не згоріли? (фото: Національна поліція)

На території виноградника Крістофа Лакарена в селищі Шабо у Білгород-Дністровському районі Одещини правоохоронці не знайшли слідів підпалу.

Про це заявили в управлінні поліції Одеської області.

"25 серпня до Білгород-Дністровського відділу поліції звернувся житель с.Шабо із заявою про те, напередодні ввечері невідомі нібито підпалили його виноградник. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Під час огляду встановлено, що територія, на якій сталася пожежа, перебуває за межами населеного пункту, зовні схожа на покинуті виноградники та поросла сухою травою, яка в деяких місцях вигоріла", - заявили у поліції.

Правоохоронці додають, що під час пожежі виноградники не постраждали.

У відповідь Крістоф Лакарен звинуватив поліцію у брехні за те, що вона спаленого винограду не помітила.

Він закликав європейських політиків припинити давати гроші державі, яка не здатна захистити приватних інвесторів.

При цьому він знову опублікував фото нічної пожежі, яку демонстрував за декілька днів до цього, на якому не помітно спалених кущів.



Нагадаємо, Крістоф Лакарен поскаржився Петру Порошенку на підпал його виноградників. Він заявив, що виноградники вигоріли на лощі близько 20 гектарів.

Крістоф Лакарен понад 10 років мешкає у с.Шабо в Одеській обл. Плантації виноградників частково перебувають на його землі, частково - на орендованій.

За орендовану землю тривають суперечки, адже селяни-пайовики вважають, що фермер замало їм платить оренди: у листопаді 2016 року невстановлені особи на бульдозері знищили його виноградники у Шабо, а у січні 2017 року Лакарен заявив, що по території його подвір'я стріляли.